Piirakka on melkein sama, kuin aiemmin tekemäni joka löytyy täältä. Tuorejuusto sopii tosi hyvin suolaisiin piirakoihin, olen käyttänyt aiemmin broilerin, lohen ja jauhelihankin kanssa. Tuo mehevyyttä ja pehmeää makua piirakkaan ja makua voi vaihdella, vaihtoehtoja löytyy loputtomiin. Tällä kertaa käytin Rainbow Paprika-sipuli-tuorejuustoa joka oli oikein hyvää ja edullista.

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
1 prk tonnikalapaloja vedessä
200 g Rainbow Paprika-sipuli-tuorejuustoa
150-200 g emmentaljuustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 munaa
0,5 tl suolaa, 3 tl basilikaa, 2 tl oreganoa, ripaus mustapippuria ja paprikajauhetta

Valmista pohja. Nypi pehmeään rasvaan jauhot, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Voitele piirasvuoka. Painele taikina vuokaan ja reunoille ja esipaista 225 asteessa 11 min. Valmistele sillä aikaa täyte. Valuta veteen säilötty tonnikala. Sekoita tonnikalat ja niihin pehmitetty tuorejuusto. Sekoita toisessa kulhossa kerma ja munat ja lisää muna-kermaan mausteet. Lisää esipaistetun pohjan päälle tonnikalamössö, juustoraaste ja muna-kerma ja paista 225 asteessa 20-30 min, kunnes on kaunis väri ja täyte on hyytynyt.