Nämä kuvat ovat jo muutaman viikon takaa, kun innostuin leipomaan pakastimeen sämpylöitä.



Kuvassa takana vasemmalla jyväiset ruudut, oikealla peltileipä ja edessä kantarellisämpylät. Peltileipä on tehty vähän löysemmästä sämpylätaikinasta, jonka levitin uunipellille leivinpaperin päälle.

Kantarellisämpylät

0,5 litraa maitoa
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1-2 rkl siirappia
1 dl ruisjauhoja
1 dl kauralesettä
n. 8 dl vehnäjauhoja (tai osa sämpyläjauhoja)
0,5 dl rypsiöljyä

Täyte
1 rkl öljyä
150 g pakastettuja kanttarelleja
1 sipuli
ripaus suolaa ja pippuria
0,5 tl timjamia
0,5 dl juustoraastetta (raasta hienoimmalla terällä)

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muut aineet ja alusta taikina. Kohota peitettynä tunti ja valmista sillä aikaa täyte. Freesaa sienet ja sipuli öljyssä ja mausta. Leivo taikinasta pyöreitä sämpylöitä ja kohota leivinpaperin päällä uunipellillä puoli tuntia. Paina sämpylöihin peukalolla kolo ja täytä sieniseoksella, ripottele päälle vähän juustoraastetta. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.