2,5 dl maitoa
0,5 pkt hiivaa
0,5 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
85 g voita

Täyte:
80 g voita
2-3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
70 g valkosuklaata rouheena
60 g mantelijauhetta

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon. Vatkaa sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Pullataikina on paras pehmoisena. Joissain ohjeissa laitetaan jauhoja reilummalla kädellä, itse tykkään että parhaat pullat tulee aavistuksen löysemmästä taikinasta. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaulitse kohonnut taikina pöydällä levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele sokerit, suklaarouhe ja mantelijauhe. Rullaa taikinalevy rullalle ja leikkaa n. 3 cm paloja. Laita pullat pullavuokiin pelleille leivinpaperin päälle. Kohota pullat lämpimässä paikassa leivinliinan alla puolisen tuntia. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia koosta riippuen.