Näiden pienten juustokakkujen idean nappasin Valion Kerma-lehdestä. Muutin täytettä kuitenkin aika paljon, koska Valion sitruunarahka on melko arvokasta. Aidosta sitruunasta saa ihan yhtä hyvää, ellei parempaa sitruunan makua. Laitan tähän oman muokatun ohjeeni.

12 kappaletta

Pohja:
75 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
350 g maitorahkaa
200 g Créme Fraîchea
1 sitruunan raastettu kuori ja puolikkaan sitruunan mehu
1 muna
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
1,5 rkl perunajauhoja

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa sekaan muna ja lisää jauhot sekä leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi. Voitele ja korppujauhota kevyesti 12 muffinssin vuoka. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan syvennyksiin ja reunoille. Pese sitruuna hyvin harjalla ja kuumalla vedellä. Raasta sitruunan kuori kevyesti joka puolelta. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Vatkaa täytteen ainekset sekaisin hyvin. Jaa täyte taikinasyvennyksiin ja paista leivonnaisia 175 asteessa 25-30 minuuttia. (voit kokeilla täytteen kypsyyttä esim. cocktailtikulla) Anna jäähtyä hyvin ennen kuin poistat vuoasta.

Koristele leivonnaiset sulatetulla valkosuklaalla ja nonparelleilla (tai esim. marjoilla ja tomusokerilla).