Ohje on Kotilieden parhaat leivonnaiset-kirjasta. Ihan ohjeen mukaan ei kannata tehdä, nimittäin koristeeksi laitetut pekaanipähkinät upposivat täytteen sisälle paiston aikana. Minä siis jättäisin pähkinät koristeeksi paiston jälkeen. Pinnalle voi sihdata myös tomusokeria. Nämä tarjoillaan vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Täyte on toffeen ja pähkinän makuinen, lähes kuin paksua kinuskia.

3 dl vehnäjauhoja
100 g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
1 iso muna
1 dl sokeria
1 dl siirappia
ripaus suolaa
1 tl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
50 g sulatettua voita
125 g pekaanipähkinöitä

Päälle:
pekaanipähkinöitä
(tomusokerikuorrutusta tai sihdattua tomusokeria)

Mittaa pohjataikina ainekset monitoimikoneeseen ja pyöräytä taikinapalloksi (tai nypi pehmeään voihin jauhot, lisää vesi sekoita taikinaksi). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää muut täyteainekset. Painele pienten piirasvuokien tai muffinssipellin kolojen pohjalle ja reunoille taikinaa. (taikina kannattaa painella ihan yläreunoille saakka, täytettä tuli minun vuokaani ainakin reilusti joka koloon). Lusikoi täyte vuokiin (laita pinnalle pähkinöitä, minä jättäisin tämän koristeluun). Kypsennä 175 asteessa n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä kokonaan ja tarjoa kermavaahdon tai jäätelön kera.