1264773270_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohjeen olen joskus ottanut Kodin Kuvalehdestä, se on voittanut kilpailun johon sai lähettää possuohjeita. Alkuperäisessä ohjeessa on vuohenjuustoa, mutta koska meillä ei mies siitä pidä, korvasin paprika-koskenlaskijalla. Muuttelin ohjetta muutenkin hieman, esim. muutetullakin ohjeella taikinasta tuli todella löysää, joten jättäisin vielä tuon toisen munan pois ja lisäisin hieman korppujauhojen määrää. Muuten todella maukkaita kääryleitä. Alkuperäisen ohjeen mukaan nämä paistetaan 200 asteessa, mutta itse paistoin 225 asteessa kuten lihapullat ja pihvit yleensä paistetaan.

Suluissa on alkuperäisen ohjeen määrät ja aineet.

1 dl korppujauhoja (3/4 dl)
1,5 dl maitoa
2 valkosipulinkynttä
400 g porsaan kevyt-jauhelihaa
2 munaa
1,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1 tl kuivattua kirveliä
2 rkl sinappia
1 rkl ketsuppia (tai pelk. 3 rkl sinappia)

Täyte
75-100 g punaista paprikaa
150 g paprika Koskenlaskija-sulatejuustoa (150 g pehmeää vuohenjuustoa)
2 rkl kuivattua persiljaa (2-3 rkl tuoretta persiljasilppua)

Turvota korppujauhoja nesteessä 5-10 minuuttia. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi murekemassaksi ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.

Leikkaa täytettä varten paprika ja sulatejuusto pieniksi kuutioiksi. Sekoita ne ja lisää persilja. Muotoile murekemassasta kostutetuin käsin 10 suorakaiteen muotoista levyä, ja laita jokaisen päälle täytettä. Muotoile käsin kääryleiksi niin että täyte jää sisälle. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Tarjoile perunasoseen kanssa.