Luumu-ricottapiiraan inspiroimana päätin kokeilla saman tyyppistä piirasta vadelmilla ja valkosuklaalla ryyditettynä. Lopputulos oli oikein mehevä ja onnistunut ja tämäkin on tosi helppo tehdä, vaikka tekisi murotaikinan itse. Tällä kertaa käytin pohjaan valmista murotaikinaa (Sunnuntai). En muista koskaan käyttäneeni valmista murotaikinaa ja olin melko skeptinen. Miksi yleensä valmistaikinat pitää leipoa margariinilla? Itse ostaisin paljon mielummin voilla leivottua :) Pohja ihan hyvän makuinen, vaikka ensi kerralla teen taas pohjan itse.

Pohja:
1 pkt Sunnuntai murotaikinaa
tai itsetehty murotaikina

Täyte:
3 dl pakastevadelmia
1 tl perunajuhoja
1 tl vaniljasokeria

250 g ricotta-juustoa
0,5 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 muna
50 g valkosuklaata
mantelilastuja
tomusokeria

Laita irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille. Sekoita vadelmiin perunajauhot ja vaniljasokeri. Rouhi valkosuklaa. Levitä pohjalle vadelmat. Sekoita ricottaan sokerit, valkosuklaarouhe ja muna ja levitä marjojen päälle. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 200 asteessa 30 minuuttia ja anna jäähtyä. Sihtaa jäähtyneen piirakan päälle voi tomusokeria.