Nyt on ensimmäinen piirakka uudessa kodissa leivottu! Tämä piiras maistuu luumun myötä Joululta, aavistuksen italialaisittain. Tosi helppo ja hyvä piirakka, kannattaa kokeilla. Jos ei pidä pinjansiemenistä, tilalle voi laittaa vaikka hasselpähkinärouhetta, mantelirouhetta tai mitä tahansa muuta pähkinää.

Pohja:
100 g voita
0,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl vaniljasokeria

Täyte:
reilu 1 dl luumumarmeladia (torttutäytettä)
250 g ricottajuustoa
0,75 dl sokeria
0,5 tl vaniljasokeria
1 muna
reilu desi pinjansiemeniä

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi ja lisää jauhot, sekoita tasaiseksi. Laita irtopohjavuoan (22-24 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina pohjalle ja n. 2 cm reunoille ja laita jääkaappiin vartiksi. Painele pohjaan haarukalla reikiä ja paista 180 asteessa 12 minuuttia. Anna jäähtyä muutaman minuutti. Levitä pohjalle varovasti luumumarmeladi. Sekoita ricottaan sokerit ja muna ja levitä marmeladin päälle. Ripottele päälle pinjansiemeniä. Paista 180 asteessa 30 minuuttia ja tarjoa haaleana tai jäähtyneenä. (jäähtyneen piirakan päälle voi sihdata tomusokeria)