Tämä hemmo on Mikko Mallikas, joka omassa lapsuudessani tunnettiin nimellä Alfons Jokinen (ruotsiksi alkup. Alfons Åberg). Hahmo on tyttärelleni tällä hetkellä ehdoton IN-juttu. Siispä päätin että Mikko Mallikas-kakku pitää synttäreille saada.

Kakkukuva ei ole minun tekemäni, onnekseni sain taas apuja Kotileipuri Lilliltä, joka teki hääkakkumme keväällä. En ole tutustunut marsipaanin maalaamiseen tai kakkujen koristeluun ollenkaan. Kakun halusin tehdä itse, Lilliltä sain tilattuna ihanan toiveiden mukaisen kakkukuvan. Halusimme kuvaan Mikko Mallikkaan sellaisenaan, ilman mitään sen kummempaa höystettä. Kuva on aivan upea, kiitokset Lillille! Vieraatkin ihastelivat huippuhienoa työtä ja lapsi oli onnellinen! Kakussa oli täytteenä mascarpone-valkosuklaa-täytettä ja vadelmia. Laitan tähän koko kakun ohjeen.

Jotain pitää aina mennä pieleen, tällä kertaa kerma loppui kesken emmekä ehtineet kauppaan hakemaan lisää. Pelastimme mitä pelastettavissa oli ja ripottelimme nonparelleja reunoille. Kakku maistui silti hyvälle ja oli hienon näköinen, kiitos Mikko Mallikkaan.



Pohja:

3 munaa
sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
vehnäjauhoja
perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
voita, korppujauhoja

Täyte:
250 g mascarponea
1 prk kuohukermaa
1 levy Pandan valkosuklaata
6 dl kotimaisia pakastevadelmia

Kostutukseen:
2-3 dl maitoa
3 tl vaniljasokeria

Voitele ja korppujauhota n. 22 cm vuoka. Ota kaksi samankokoista lasia. Riko toiseen munat ja laita toiseen saman verran sokeria kuin munia. Kaada sokeri isoon vatkauskulhoon. Kaada tyhjään lasiin ensin kaakaojauhetta, sitten n. 30 % perunajauhoja ja loput vehnäjauhoja. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja sekoita jauhot. Lisää munat sokeriin ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot vaahtoon siivilöiden ja sekoita varovasti nuolijalla. Kaada vuokaan ja paista 175 asteessa n. 25 minuttia.

Paloittele valkosuklaa ja sulata mikrossa 30 s kerrallaan, sekoita välillä. Anna sulaneen suklaan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan mascarpone ja valkosuklaa. Kostuta pohja ja lisää puolet täytteestä ja puolet vadelmista. Lisää toinen pohja ja kostuta. Lisää loppu täyte ja vadelmat ja laita kansi päälle ja kostuta. Anna kakun kostua ja vetäytyä muutama tunti, voit myös tehdä edellisenä iltana ja koristella seuraavana päivänä. Täyte ei kaivannut lisättyä sokeria ollenkaan, valkosuklaasta tulee riittävästi makeutta. Kiitos äidille ihanista itsepoimituista vadelmista!