Nämäkin pasteijat ovat viikonlopun synttärisatoa. Täytteeseen käytin äitini syksyllä poimimia herkullisia kantarelleja.

täyte:
4-5 dl pakastettuja kantarellikuutioita tai -paloja
1 iso sipuli
1 rasia Creme Bonjour kantarelli-tuorejuustoa (100 g)
ripaus mustapippuria ja hyppysellinen suolaa
ripaus paprikajauhetta
0,5 tl hunajaa
öljyä

Voitaikinalevyjä

Silppua sipuli pieneksi ja kuullota pannulla öljytilkassa. Lisää sulatetut sienet ja freesaa kunnes neste on hävinnyt. Lisää tuorejuusto, anna sulaa ja mausta. Anna täytteen jäähtyä.

Sulata voitaikina levyt. Kaulitse levyjä vähän isommiksi ja jaa kahteen osaan. Voitele reunat kylmällä vedellä ja lisää lusikallinen täytettä. Painele reunat kiinni ja voitele munalla. Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.

Vinkki! En itse pidä kovinkaan paljon sekasienisalaatista joka usein kuuluu esim. Joulupöytään. Sen sijaan tämä kantarelli-tuorejuusto-mössö maistui tosi hyvältä ruisleivän päällä, ja ajattelinkin tehdä tätä Jouluna sienisalaatin sijaan.