Näistä rapeista amerikkalaisista pikkuleivistä tuli omia suosikkejani. Pikkuleivissä on paljon suklaisia sattumia. Suklaata ja pähkinöitä voi vaihdella mieltymysten mukaan. Tein tästä taikinasta puolikkaan ja pikkuleipiä tuli 25 kpl.

200 g voita
1,5 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
3,5 dl karkeaksi rouhittuja maissihiutaleita (menee kätevästi esim. kaulimella muovipussissa)
2,5 dl kaurahiutaleita
150 g tummaa suklaata rouhittuna
150 g valkoista suklaata rouhittuna
1,5 dl rouhittuja cashew-pähkinöitä
(tai saksanpähkinöitä)

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Vatkaa voi, fariinisokeri, vaniljasokeri ja muna kuohkeaksi suuressa kulhossa. Sekoita vehnäjauhot, sooda ja suola toisessa kulhossa. Lisää jauhoseos ja kaikki muut aineet voivaahtoon. Sekoita hyvin. Ota taikinasta pyöreitä kakkaroita uunipellille leivinpaperin päälle. Kakkaroita kannattaa litistää ja muotoilla hieman, koska eivät leviä kovinkaan paljon paistuessaan. Jätä keksien väliin tilaa. Paista 8-10 minuuttia eli kunnes ovat kullankeltaisia. Anna jäähtyä hetki ja siirrä sitten ritilän päälle jäähtymään. Pikkuleivät kovettuvat jäähtyessään. (voit koristella sulatettulla suklaalla ja nonparelleilla)