...eli suomalaisittain toffeepalat. Nämä leivonnaiset ovat toffeen ja voin makuisia, melkein kuin karkkia. Taatusti pienikin pala riittää makean nälän taltuttamiseen.



110 g voita
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl fariinisokeria
(tai 3,5 dl fariinisokeria)
2 munaa
1,5 tl vaniljasokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1,5 dl rouhittuja saksanpähkinöitä
1 dl rouhittuja hasselpähkinöitä

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele nelikulmainen paistovuoka, n. 21 X 21 cm. (Kannattaa laittaa vuoan pohjalle sopivaksi leikattu leivinpaperi, helpottaa leivonnaisen poistamista) Vaahdota voi ja fariinisokeri suuressa kulhossa. Vatkaa sekaan munat ja vaniljasokeri. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita jauhoseos voiseokseen ja lisää pähkinät. Levitä taikina vuokaan. Paista uunissa 25-30 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa kunnolla ja siirrä sitten levy pois ja leikkaa palasiksi. Siivilöi päälle tomusokeria. Otin vuoan pois ehkä aavistuksen aikaisin, koska se lässähti keskeltä. Taikina on melko löysää lämpimänä, mutta jähmettyy toffeiseksi jäähtyessään.

Tämä ohje on kirjasta Amerikan herkut (Jill Parker ja Joyce Parker). Kirja on siitä kiva, että kaikki ainekset on muunnettu samoihin mittoihin joita meillä käytetään, eli deseiksi ja grammoiksi. Laitan myös uuden kategorian näitä Amerikan herkkuja varten.