Sain kokeiltavaksi Kungskörnen-maustekakkuaineita ja Axan luxus-myslejä. Kakkuaineksia en ole kokeillut ollenkaan ja piti heti päästä kokeilemaan. Kakku valmistuu uskomattoman nopeasti valmiista jauheesta ja keittiöön levisi ihana jouluinen maustekakun tuoksu. Kakusta tuli juuri sopivan mehevää. Mieskin antoi maustekakun ystävänä hyväksyvän arvosanan, tätä teen varmasti ennen joulua uudelleen. Laitoin tähän kakkuun myös pähkinäistä mysliä ihan kokeilun vuoksi. Jos haluat tehdä maustekakun taikinan itse, ohje löytyy täältä.

1 pkt Kungskörnen maustekakku-aineksia
2 dl vettä
1 muna
50 g voita
2 dl Axa Glorious Premium-mysliä (pähkinäinen mysli)

Mokkakuorrute:
2 rkl kahvijuomaa
40 g voita
1 rkl kaakaojauhetta
3 dl tomusokeria

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa ja anna jäähtyä. Laita mysli leikkulaudalle ja rouhi terävällä veitsellä hienommaksi (tässä myslissä pähkinät ovat kokonaisia). Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (1,5 l) Laita vesi kulhoon ja vatkaa sekaan maustekakku-aines. Vatkaa sekaan muna ja voi ja sekoita mysli. Laita taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 45 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ennen kumoamista.

Kakun jäähdyttyä valmista kuorrutus. Sekoita kahvi ja huoneenlämpöinen voi. Vatkaa sekaan tomusokeri ja kaakaojauhe ja valuta kakun päälle. Koristele nonparelleilla.

1256295163_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nämä uudet myslit olivat hurjan hyviä, runsaasti hedelmää ja pähkinää. Mysli sopi maustekakkuun oikein hyvin, tuli kivasti pähkinäisiä ja hedelmäisiä sattumia.