Ystävät lapsineen kävivät kylässä ja päätin tehdä jotain herkkua. Ystäväni teki näitä joskus toisella saman tyyppisellä ohjeella, oma ohjeeni on pienestä Suklaa-keittokirjasta. Tein ohjeeseen jonkin verran muutoksia, koska ystäväni valitteli että vaalea raita "hukkui" tummaan taikinaan. Tuli oikein tahmean suklaisia herkkuja, näillä lähtee makean nälkä taatusti, eikä suositella laihduttajille! Laitan tähän oman muokatun ohjeeni.



Ulkomaisissa leivontakirjoissa tekovaiheet ovat usein ihan hassussa järjestyksessä. Laitan tähän niin kuin itse tein.

300 g maustamatonta tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
260 g sokeria
2 munaa
100 g voita
3 rkl kaakaojauhetta
100 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g Rainbow pähkinöitä

Kuorrute:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl voita
1 rkl maitoa
120-140 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta

Pähkinöitä koristeeksi

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Voitele neliskanttinen vuoka voilla (omani 18,5 X 21 cm Ikeasta) ja laitan vuoan pohjalle sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi. Sulata ensin taikinan voi mikrossa. Murskaa pähkinät terävällä veitsellä. Ota sokerista 7 rkl ja sekoita tuorejuuston ja vaniljasokerin kanssa. Sekoita jäähtyneeseen voihin kaakaojauhot. Ota loppu sokeri ja vatkaan munien kanssa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita munavaahtoon voi-kaakao seos ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Jauhot kannattaa siivilöidä sekaan. Lisää vielä pähkinät ja sekoittele taikina varovasti tasaiseksi.

Laita puolet tummasta taikinasta vuokaan ja lisää päälle tuorejuustoseos. Levitä tasaiseksi ja lisää päälle loppu taikina. Paista uunissa 180 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa. Sulata kuorrutteen voi ja lisää sekaan muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäähtyneen brownien päälle ja koristele pähkinöillä. Anna kuorrutteen kovettua kylmässä.

Itse levitin kuorrutteen vuokaan päälle vaikka ei ollut vielä jäähtynyt. Halusin päästä nukkumaan :) Viisaampaa olisi ollut odottaa että jäähtyy, kumota ja levittää sitten kuorrute. Helpottaa palojen leikkaamista huomattavasti. Siksipä palat eivät ole ihan tasakokoisia, eikä kovin siistejä, kun ne piti kaivaa ulos vuoasta. Mutta eipä makua haitannut :)