Tämä on kymmenissä eri blogeissa kiertänyt kahvikakun ohje, joka on peräisin Kyökkipiika Katilta. Kakku oli tosissaan mehevää ja aika vinkeän väristä ja makuista. En oikein osaa sanoa sopiko Danonen mustikkajogurtti tähän vai ei, kakku oli sisältä vihreän sinisen värinen ja maku oli omaan suuhuni uusi ja erikoinen. Veimme tämän anopille viemisiksi ja kahvittelijat ainakin tykkäsivät. Koska aina pitää tehdä reseptit omalla tavalla, vaahdotin sokerin ja munat vaikka alkuperäisessä ohjeessa sekoitetaan aineet keskenään. Tuli kuohkeaa mutta silti mehevää.

3 dl sokeria
2 munaa (laitoin 3 koska olivat pieniä)
5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
3 dl Danonen mustikkajogurttia (2 prk)
200 g voita sulatettuna

Sekoita jauhot, ruokasooda ja vaniljasokeri. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää munavaahtoon sulaa voita, jogurttia ja jauhoseosta varovasti sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 45 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä vuoassa ennen kääntämistä puolisen tuntia.

Mustikkainen kuorrutus:

2 rkl mustikoita soseutettuna
2 dl tomusokeria

Nonparellejä

Sekoita mustikkasoseeseen tomusokeria ja kaada jäähtyneen kakun päälle. Koristele nonparelleilla.