Meillä on syöty viime päivinä paljon bataattia, koska se oli Citymarketissa tarjouksessa. Tässä perinteistä uunimakkaraa vähän eri tavalla, seuranaan bataattilohkoja.

1 pkt kevyt HK:n sininen-lenkkiä
8 aurinkokuivattua tomaattia
50 g kevyt Patros-salaattijuustoa
50 g emmentaljuustoa

1 iso bataatti (n. 1 kilo)
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria, kuivattua basilikaa ja oreganoa, 1 valkosipulin kynsi silputtuna

Kuori ja lohko bataatti ja laita palat kulhoon. Valuta päälle öljy ja mausteet ja pyörittele sekaisin. Laita vuokaan ja kypsennä uuniissa 200 asteessa 25 minuuttia. Kuori makkarat ja tee viillot pitkittäin. Laita viiltohin aurinkokuivatut tomaatit, feta ja lopuksi emmentaljuustoa. Lisää bataattien viereen ja kypsennä vielä 20-25 minuuttia.