Bongasin tämän ohjeen Me Naiset-lehdestä ja tein pieniä muutoksia. Olivat oikein suklaisia, mutta olikohan nostatusainetta ohjeessa vähän liikaa, kun kuplivat aika lailla yli? Lisäsin myös suklaarouhetta taikinaan ja hyvä niin, koska olisivat olleet makuuni liian kuivia ilman suklaata. Kuorrutteet sovelsin ja nämä kyllä maistuivat kaikessa tahmaisuudessaan lapsille (ja aikuisille:) oikein hyvin.



Kuorrutetta pitää olla paksusti ja nämä pitää säilyttää kylmässä. Epäilen että olisivat vielä mehevämpiä vasta seuraavana päivänä.

12 kpl

12 kpl isoja amerikan muffinssivuokia

2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
100 g huoneenlämpöistä voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa (voi hyvin jättää pois)
1 dl maitoa
4 palaa Pandan valkosuklaata (ens kerralla laitan 8 palaa)
8 palaa Pandan tummaa suklaata

Kuorrute 1:
0,5 dl vadelmia
100 g tuorejuustoa
2 dl mansikkatomusokeria
2 dl tomusokeria

Kuorrute 2:
8 palaa tummaa suklaata (maitosuklaa käy myös hyvin)
100 g tuorejuustoa
1 tl vaniljasokeria
2 rkl tomusokeria

Koristeluun nonparelleja

Rouhi taikinan suklaat. Sekoita vehnäjauhoihin kaakaojauhe ja leivinjauhe (+ ruokasooda jos laitat). Vaahdota sokerit ja voi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kuiva-aineet (siivilöi)voivaahtoon vuorotellen maidon kanssa ja kääntele varovasti sekaisin. Lisää varovasti suklaarouheet. Laita lusikalla vuokiin ja paistaa 175 asteessa 20-25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista. Meidän uunissa riittää usein lyhyempi paistoaika kuin ohjeissa, mutta näitä paistoin 25 minuuttia. Kypsyyttä voi kokeilla cocktail-tikulla.

Soseuta vadelmat ja lisää tuorejuusto. Vatkaa sekaan tomusokeri. Lisää leivosten päälle. Sulata suklaa mikrossa ja anna hetken jäähtyä. Sekoita sekaan tuorejuusto ja sokerit ja vatkaa sekaisin. Levitä leivosten päälle. Koristele nonparelleilla.