Tätäkin herkkua on ollut tarkoitus tehdä jo pitkään, sain viimein aikaiseksi kun ruokosokerisiirappi oli maisteltavana Citymarketissa. Syötiin pannukakkuja aamupalaksi mustikoiden, vadelmien ja Dansukkerin ruokosokerisiirapin kera. Minä tykkäsin, eivätkä lapsetkaan laittaneet hanttiin...

Taikinasta tulee 12-16 pientä pannukakkua lettupannulla paistettuna

2 pientä munaa
2 rkl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria
0,25 tl suolaa
0,25-0,5 dl voisulaa
1 dl maitoa
1 dl piimää

Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää muut aineet sekoittaen. Paista pannukakut lettupannulla voissa keskilämmöllä (3-4) molemmin puolin kauniin värisiksi. Tarjoa lämpiminä marjojen ja ruokosokerisiirapin kera. Näiden kanssa sopisi myös hyvin kermavaahto, hillo tai jälkiruokakastikkeet. Sokerista huolimatta eivät ole itsessään ihan hirveän makeita.

Mies sanoi että nämä maistuisivat hyvin esim. kahvin kanssa tarjottavina vieraille, ja ehkä teenkin näitä joskus ystäville...