Olen tehnyt tätä piirakkaa aiemminkin ja pidän kosteasta täytteestä tosi paljon. Tässä käytin chilillä maustettua tuorejuustoa, mutta voi käyttää hyvin esim. Violan tomaatti-basilikatuorejuustoa.

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kauraleseitä
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
2 prk tonnikalaa tomaattikastikkeessa
150-200 g Creme tomaatti-chilituorejuustoa
150-200 g emmentaljuustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 munaa
0,5 tl suolaa, 3 tl basilikaa, 2 tl oreganoa, mustapippuria

Valmista pohja. Nypi pehmeään rasvaan jauhot ja leseet, lisää vesi ja sekoita nopeasti. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Painele taikina vuokaan ja reunoille ja esipaista 225 asteessa 11 min. Valmistele sillä aikaa täyte. Sekoita tonnikalaan pehmitetty tuorejuusto. Sekoita toisessa kulhossa kerm ja munat ja lisää muna-kermaan mausteet. Lisää esipaistetun pohjan päälle tonnikalamössö, juustoraaste ja muna-kerma ja paista 225 asteessa 20-30 min, kunnes on kaunis väri ja täyte on hyytynyt. Koristele kurkku- ja paprikakukkasilla.