Tämä minttukrokanttisuklaakakku on ihan samanlainen kuin aiemmin tekemäni, mutta laitoin tällä kertaa rahkan sijaan tuorejuustoa, ystäväni toivomuksesta. Vähensin myös liivatteen määrää ja tein pohjan ruisdigestive-kekseistä. Tämä kakku matkasi ystäväni kolmannen pikkuneidin ristiäisiin.

1253976929_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:
225 g ruisdigestivekeksejä
60 g voita

Täyte 1:
2 dl kuohukermaa
1 rasia maustamatonta Philadelphia tuorejuustoa
3 liivatelehteä (+ vettä liotukseen)
n. 2 rkl vettä
200 g minttukrokantti-suklaata (Marabou)
2 tl sokeria

Täyte 2
2 dl kuohukermaa
1 rasia maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
3 liivatelehteä (+ vettä liotukseen)
n. 2 rkl vettä
200 g Pandan valkosuklaata

Koristeeksi 100 g suklaarouhetta ja nonparelleja

Sulata voi mikrossa. Laita keksit muovipussiin ja vedä kaulimella murusiksi. Sekota keksimurskaan voi ja painele irtopohjavuoan pohjalle (jossa leivinpaperi). Laita kylmään jähmettymään.

Molemmat täytteet valmistetaan samalla tavalla. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja vatkaa sekaan tuorejuusto. Kääntele sekaan varovasti sulatettu suklaa. Mausta sokerilla maun mukaan, jos tarvis. Kiehauta tilkka vettä ja laita sekaan liotetut, puristellut liivatelehdet. Anna ihan hetken jäähtyä ja lisää täytteeseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen.

Tee ensin ensimmäinen täyte ja kaada pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia. Tee toinen täyte samalla tavalla ja anna hyytyä taas vähintään tuntia. Irroita kakku varovasti (tätä en onnistu koskaan tekemään sohlaamatta reunoja, joten kakuissani on aina kotitekoisen näköiset reunat :) vuoasta ja koristele.

Samoihin ristiäisiin matkasi myös tämä kinkkuvoileipäkakku, joka on tehty aiemmalla hyväksi havaitulla ohjeella. Koristelu oli nopeimman mukaan, aamulla ennen töihin lähtöä :)

1253976956_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pikkuneidin juhliin menivät myös nämä kirjaimillla koristellut pikkuleivät, jotka olivat ensimmäiset laatuaan. Olipa hankala tehdä samanlaisia kirjaimia, tätä pitää harjoitella jatkossa enemmän. Pikkuleipien välissä pähkinäsuklaalevitettä ja koristelu kaakaotomusokerista tehdystä pikeerillä. Mukaan meni myös lusikkaleivät ja kruunupikkuleivät jotka jäivät kuvaamatta.

Näistä voisi arvuutella, mikä mahtaa olla pikkuneidin nimi...? :)

1253977019_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

200 g voita
2 dl sokeria
1 muna
0,5 dl kermaa
2 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kerma. Anna taikinan jähmettyä kylmässä. Kauli taikina levyksi pieni osa kerrallaan. Ota muotilla pikkuleipiä ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Anna jäähtyä.

(Koristele puolet nimikirjaimilla ja anna kovettua, laita pohjan ja kansipikkuleivän äliin pähkinäsuklaalevitettä)