Ystäväni kasvimaalla kasvaa ihan jättikokoisia kesäkurpitsoja. Sain tuliaisiksi ihan mahtavan yksilön ja heti piti tietenkin miettiä mitä siitä voisi tehdä...Tässä moussakassa ei ole ollenkaan munakoisoa, vaan valmistin kesäkurpitsasta ja perunasta. Valkokastiketta en jaksanut tehdä, joten käytin kermaa jonka maustoin suolalla ja muskottipähkinällä.

5 isoa perunaa
1 suuri kesäkurpitsa (tai puolet jättikokoisesta)
400 g paistijauhelihaa
(mustapippuria, jauhelihamaustetta, paprikajauhetta)
1 tetra yrteillä maustettua tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 iso sipuli
2 rkl ketsuppia
2 tl oreganoa
2 tl basilikaa
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää
3 dl kevyt-emmentaljuustoa raasteena
oliiviöljyä vuokaan

Kuori ja viipaloi perunat. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin viipaleiksi, poista kuoret jos tuntuvat kovilta. Pilko sipuli ja valkosipuli. Paista jauheliha, lisää sipuli ja valkosipuli ja mausta. Lisää tomaattimurska ja ketsuppi ja anna kiehahtaa. Mausta kerma muskottipähkinällä ja suolalla. Voitele vuoka oliiviöljyllä ja lado siihen kerroksittain perunaa, kesäkurpitsaa, jauhelihakastiketta, juustoa ja kaada väleihin kermaa. Ripottele päälle juustoraastetta ja paistaa 200 asteessa noin tunti.

1253430481_img-d41d8cd98f00b204e9800998e