Olen ihan vastaavia muffinsseja tehnyt aiemminkin, tällä kertaa päätin laittaa taikinaan reilusti suklaata ja kokeilla kahta erilaista kuorrutetta. Minttukuorrutus oli oikein onnistunut kokeilu jota käytän varmasti uudelleen. Suklaakuorrutus taas oikein suklainen, ja sehän ei ole paha ollenkaan....



3 munaa
1 1/4 dl sokeria
100 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3/4 dl Flora Vanillaa
30 g valkosuklaata rouheena
140 g minttukrokantti-suklaata rouheena (Marabou)
2 dl mustikoita

Minttukuorrutus:
1 rkl maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl minttukastiketta (kotimainen Polarsanon tuote, jota myy ainakin jotkut K-marketit, sopii hyvin esim. kääretortun täytteeksi)
reilu desilitra tomusokeria

Suklaakuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
20 g voita
reilu desilitra kaakaotomusokeria

Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää taikinaan vuorotellen sihdaten jauhoja, flora vanillaa ja sulatettua rasvaa. Sekoita kevyesti käännellen. Kääntele sekaan suklaamurut ja varovasti mustikat. Laita lusikalla amerikanmuffinssivuokiin (n. 12 kpl) ja paista 200 asteessa 14 minuuttia. Koristele halutessasi Flora Vanillalla ja suklaarouheella.

Muffinssien jäähdyttyä valmista kuorrutteet. Sekoita kosteat aineet ensin sekaisin ja lisää tomusokeria kunnes kuorrute tuntuu sopivalta. Koristele esim. suklaasydämillä, nonparelleilla tai suklaarouheella.