Otin tämän ohjeen Me Naiset-lehdestä. Alkuperäisen ohjeen mukaan taikinasta tulisi 12 kpl suuria muffinsseja, mutta minä sain tästä 16 kappaletta amerikan muffinssivuokiin tehtynä. Muffinssit olivat tuoreeltaan ehkä makuuni liian kuivahkoja, mutta kuorrutettuna ja yön yli jääkappissa pidettynä olivat sopivan meheviä.

Vaihdoin myös ohjeen hasselpähkinäohjeen mantelirouheeseen. Ohje on siitä mukava, että taikina sisältää paljon hyvää rasvaa. Kuorrutteessa on toki kovia rasvoja, mutta käyttämällä kasvirasvapohjaista tuorejuustoa saisi siitäkin terveellisempää.

Kuorrutteen ansiosta lapset tietenkin tykkäsivät näistä....

1,5 dl saksan- tai pekaanipähkinöitä (mantelirouhetta)
3 munaa
2 dl sokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilja- tai vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
3 tl kanelia
0,5 tl suolaa
1,5 dl öljyä
4 dl porkkanaraastetta
1 dl ananasmurskaa (valutettuna)

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
30 g voita
2 dl tomusokeria
2 dl mansikkatomusokeria
pari tippaa keltaista elintarvikeväriä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi veitsellä pähkinät. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, suola ja kaneli. Laita ananasmurska valumaan. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon vuorotellen öljyä ja kuivia aineita varovasti nostellen. Kääntele sekaan pähkinät, porkkanaraaste ja ananasmurska. Jaa taikina lusikalla amerikanmuffinssivuokiin ja paistaa 200 asteessa 14-17 minuuttia ja anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto ja voi keskenään. Jaa tahna kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan mansikkatomusokeri ja toiseen tavallinen tomusokeri sekä muutama tippa keltaista elintarvikeväriä. Ripottele päälle nonparelleja ja anna mehevöityä jääkaapissa suljetussa rasiassa seuraavaan päivään.