En sitten malttanutkaan antaa uusien muottien olla paketissa kaapin perukoilla...en tunnetusti ole mikään pikkutarkka näpertäjä, joten pikkuleivätkin ovat vähintään persoonallisia :) Siilit ovat mielestäni ihan kivan näköisiä ilman sen suurempaa näpräämistä. Kuorrutus on kaakaotomusokeria, "piikit" tummaa suklaata ja silmät sokerihelmet.



Etanoissa on kaakaotomusokerikuorrutus, valmista vihreää tomusokerikuorrutusta (joka on muuten ihan kauheaa käsitellä), valkoista kimalletta ja suklaata.



Lopusta taikinasta tein sydämiä joiden kansipuolen kuorrutin valmiilla tomusokerikuorrutteella ja päälle nonparelleja. Välissä on vadelmamarmeladia. Pidän tästä pikkuleipäohjeesta, on helppo käsitellä ja mietoon taikinaan voi lisätä melkein mitä vaan makua.

 

200 g voita
1,5 dl sokeria
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

(väliin marmeladia)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan jähmettyä kylmässä. Kauli taikina ohueksi levyksi pieni osa kerrallaan. Ota muotilla pikkuleipiä ja nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.  Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia. Täytä pikkuleivät vasta tarjoilupäivänä.