Oli leivontapäivä ja jotain uutta piti taas keksiä. Hauskaa vaihtelua pullien koristeluun saa esim. käyttämällä kimallegeelejä.

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
0,5 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl kardemummaa
n. 6 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
100 g Danio vaniljarahkaa
50 g voita
2 rkl sokeria
2 prk ananasrenkaita tai -paloja

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista, jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito 42 asteiseksi, eli hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokerit, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Pullataikina on paras pehmoisena. Joissain ohjeissa laitetaan jauhoja reilummalla kädellä, itse tykkään että parhaat pullat tulee aavistuksen löysemmästä taikinasta. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaulitse kohonnut taikina pöydällä levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja sen päälle rahka. Valuta ananakset ja leikkaa renkaat pieniksi paloiksi. Ripottele taikina päälle sokeria ja lisää ananaspalat. Kääri levy rullalle ja leikkaa pötköstä n. 3 cm paksuisia viipaleita. Laita pellille leivinpaperi ja pullat pullavuokiin paperin päälle. Yhdelle pellille mahtuu n. 9 pullaa. Anna kohota lämpimässä 20-30 minuutta, voitele sen jälkeen pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa 12-14 minuuttia uunista riippuen.