Lupailin kasvisohjeita, ja kokeilla varsinkin tofua. Leikkasin viikko sitten pahasti sormeen, joten en ole päässyt oikein keittiöpuuhiin. Tätä ruokaa teimme miehen kanssa yhdessä vkonloppuna, mies hoiteli leikkuu-hommat :)

Kokeilin pehmeää tofua ensimmäisen kerran, ja oli pettymys. Luulin että tofu ei maistu millekään ja kaipaa lähinnä kaverikseen mausteita, mutta tämä maistui samalle kuin Eri Keeper haisee, eli ei edes mautonta vaan aika pahaa. (nämä varmasti makuasioita!) Lisäksi luulin, että tofussa on paljon proteiinia, mutta tässä pehmeässä on todella vähän (5,4 %) varmasti suuren nestepitoisuuden vuoksi. Ehkä kiinteässä tofussa on enemmän proteiinia? Tässä olisi tofun voinut hyvin korvata esim. raejuustolla ja olisi tullut parempaa.

Ruoka oli mausteiden ansiosta hyvää ja lapsetkin söi tätä mielellään, mutta vähän mietityttää, kokeilenko tofua uudemman kerran...alkuperäinen ohje on vanhasta Fitness-lehdestä, muuttelin ohjetta aika lailla, triplasin juuston, ja vähensin pastan määrää.

1246804970_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tomaattikastike:
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
2 prk yrttimaustettua tomaattimurskaa + 0,5 dl vettä
1 rkl tomaattipyrettä
4 annospalaa pakastepinaattia (rainbow)
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
ripaus kanelia

Tofuseos:
1 pkt maustamatonta tofua (300 g)
1 muna
ripaus muskottipähkinää
1 tl suolaa
ripaus mustapippuria

350 g penne rigate-täysjyväpastaa (rainbow)
3 dl kevyt emmentalia
öljyä vuokaan

Silppua sipulit ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää muut tomaattikastikkeen aineet ja keitä miedolla lämmöllä n. 10 min. Keitä sillä aikaa pasta lähes kypsäksi ja valuta. Laita tofuseoksen aineet tehosekoittimeen (tai korkeaan astiaan ja käytä sauvasekoitinta) ja pyöräytä sileäksi. Sekoita pastaan tomaattikastike, tofuseos ja 2 dl juustoraastetta. Laita kevyesti öljyttyyn vuokaan ja ripota loppu juustoraaste päälle. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.