1246620846_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on otettu jostain vanhasta fitness-lehdestä ja oli oikein hyvä, mutta vaati vähän hienosäätöä. Ensinnäkin, en suosittele tätä paprikoiden paahtamistapaa kellekään, on hidasta ja hankalaa. Jatkossa paahdan niin kuin aiemminkin, eli ensin paprikat puoliksi, siemenet pois ja puolikkaat grillivastukset alle. Mustuneet paprikat muovipussiin jäähtymään, kuori lähtee tosi siististi pois. Lisäksi keitto suorastaan huusi voimakkaita mausteita, enemmän valkosipulia ja lisäksi olisi voinut laittaa chiliä, inkivääriä, juustokuminaa jne. Hyvää kasviskeittoa kuitenkin, kannattaa kokeilla!

4 punaista paprikaa
1 iso sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
8 dl vettä (oli liikaa, itse pidän paksummasta keitosta, 6-7 dl olisi riittänyt)
1 dl punaisia linssejä
3 rkl tomaattipyrettä
1 tl timjamia (laitoin 2 tl basilikaa)
1 tl suolaa (laitoin 2 tl)
ripaus rouhittua mustapippuria
(laitoin 1 tl sokeria makuja pyöristämään)

Pese paprikat ja laitan uunivuokaan kokonaisina. Paahda 250-asteisessa uunissa grillivastuksen alla kunnes pinta alkaa mustua ja kupruilla (vaati kääntelyä). Nosta vuoka uunista ja laita päälle folio. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kuori varovasti. Pilko paprikat kuutioiksi. Kuullota sipuleja öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kiehautettu vesi, linssit ja paprikapalat. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää pyre ja mausteet ja anna kiehua vielä 10 min. Soseuta keittoa hieman sauvasekoittimella, mutta jätä keittoon hieman rakennetta.

Tarjoa lisänä ruisleipä tikkuja: leikkaa ruispaloja pitkittäin tikuiksi. Paahda paistinpannulla öljytilkassa rapeaksi. (voit lisätä myös valkosipulia)