1248008366_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä ohje on otettu ruokaherkut-Suklaa-kirjasta. Ystäväni osti kirjan Suomalaisesta kirjakaupasta (5,90 €) ja minun oli pakko saada kirja tietenkin :) Alkuperäisessa ohjeessa oli liivatejauhetta, todella pieni määrä, itse käytin liivatelehtiä ja tällä liivatemäärällä kakusta tulee juuri ja juuri leikattava.

Muutenkin kirjan ohjeita kannattaa tarkkailla kriittisesti ja muokata tarpeen mukaan, ystäväni oli tehnyt valkosuklaa-tryffelikakkua, joka ei jähmettynyt ollenkaan, luultavasti ohjeessa oli liikaa nestettä. Lisäksi tekojärjestys on joissain ohjeissa outo, laitan tähän miten itse tein ja koin helpoksi.

Pienin muutoksin kakku oli mielestäni oikein hyvää ja maistui mökkivieraillekin!

Pohja:
225 g paahdettuja kauramuroja (käytin Lidl:n vastaavia vehnämuroja)
50 g voita
25 g tummaa suklaata
(50 g hasselpähkinärouhetta)

Täyte:
350 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g sokeria
2 dl maustamatonta jogurttia
3 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
vettä
175 g tummaa suklaata
175 g valkosuklaata

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sulata pohjan suklaa. Laita murot muovipussiin ja murskaa kaulimella. Sekoita pohjan aineet ja painele lusikalla leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Laita kylmään jähmettymään.

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaat mikrossa erikseen kahdessa astiassa ja laita sivuun jäähtymään. Sekoita puulusikalla sokeri tuorejuustoon ja vatkaa sekaa jogurtti. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kiehauta tilkka vettä ja laita kahteen kuppiin. Sekoita kumpaakin tilkkaan vettä kaksi liivatelehteä. Nostele kermavaahto varovasti tuorejuusto-jogurttiseoksen sekaan ja jaa kahteen kulhoon. Sekoita toiseen sulatettu valkosuklaa ja toiseen tumma suklaa. Lisää kumpaankin seokseen liivateseos ohuena nauhan varovasti sekoittaen. Nostele juustoseoksia vuorotellen kakkupohjalle ja sekoita aavistuksen veitsellä jotta seos saa marmorikuvion. Nosta jääkaappiin hyytymään ainakin 4-5 tunniksi tai yön yli.

1248008429_img-d41d8cd98f00b204e9800998e