1248008106_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Valkosuklaista mustikkapiirakkaa olen tehnyt aiemminkin, ja niin oli nytkin tarkoitus. Kermaviilistä olivatkin käyttöpäivät loppuneet jo aikaa sitten, joten jouduin vähän improvisoimaan, piirakkaa mehevöittämään pääsi tuorejuuston jämä ja smetana-purkki. Mustikat ovat lasten mökkitontilta keräämät, kesän ensimmäiset mustikat. Syntyikin aikas hyvä mustikkapiirakka, tällä ohjeella taidan tehdä jatkossakin! Piirakka on tehty n. 20 x 30 suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Pohja:
150 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
1,5 dl kaurahiutaleita
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
5 dl tuoreita mustikoita
1 rkl perunajauhoja
1 prk smetanaa (125 g)
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 muna
0,5 dl sokeria
n. 100 g valkosuklaata rouhittuna

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan ja esipaista n. 5 min. Sekoita keskenään mustikat ja perunajauhot. Lisää puolet seoksesta pohjan päälle. Pehmennä tuorejuustoa lusikalla ja vatkaa sekaan smetana. Lisää muna, sokeri ja valkosuklaarouhe. Levitä mustikoiden päälle. Lisää päälle loput mustikat ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoillaan haaleana tai jäähtyneenä. (jos käytät pakastettuja mustikoita, tuplaa perunajauhojen määrä, voit myös esipaistaa pohjaa 5 min. ennen täytteiden lisäämistä jotta pakastemustikat eivät vetistä pohjaa).