Tämä ohje on otettu Anna-Maija Tantun toimittamasta "Hyvää ruokahalua"-kirjasta, jossa on kana-, kala-, ja kasvisohjeita (ohje Reija Katainen, Jyväskylä). Lisäsin tomaattia ja vähensin pastan määrää kun tuntui niin suurelta määrältä. Maukas kasvisohje tämäkin!

1246622092_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

300 g täysjyvä-penne-pastaa (rainbow)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
10 aurinkokuivattua tomaattia
150-200 g kevyt fetaa (Patros)
2 isoa kypsää tomaattia
oliiviöljyä tai öljyä tomaattipurkista
suolaa maun mukaan (laitoin n. 0,5 tl)
mustapippuria
nippu tuoretta kanelibasilikaa

Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä lähes kypsäksi (al dente) ja valuta. Kuori ja hienonna sipulit. Paloittele pesty kesäkurpitsa ja tomaatit, Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Kuutioi fetajuusto. Kuullota sipulit pannulla öljyssä, lisää kesäkurpitsa ja tomaatit, jatka paistamista kunnes kesäkurpitsa on kypsää mutta vielä napakkaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää pasta, aurinkokuivatut tomaatit ja fetajuusto ja kuumenna kunnes juusto pehmenee hiukan, lisää joukkoon silputtu basilika.

Ruoka suorastaan huusi parmesania, jota meillä ei tietenkään ollut...