Pimeässä kesäyössä ei tule parhaimmat kuvat...gratiini oli tosi hyvää kuitenkin, ja maistui meidän mökkivieraillekin.

1248361976_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä tyyppinen ohje oli Kodin Kuvalehdessä, ihastuin jo aiemmin kesällä halloumiin, jota olisi mukava tehdä useamminkin.

2 l erilaisia kasviksia (sipulia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kukkakaalia)
1 rkl Neito sitruuna-öljyä (tai rypsiöljyä)
2 dl vettä tai valkoviiniä
3 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
0,25 tl mustapippurirouhetta

1 pkt kevyt halloumia (300 g)
3 munaa
250 g emmental-edam juustoraaste-seosta
3 tl kuivattuja yrttejä (basilikaa, oreganoa, rakuunaa)

Pilko kasvikset paloiksi ja lohkoiksi. Jätä nopeammin kypsyvät pehmeät vihannekset isommiksi paloiksi. Silppua valkosipulinkynnet (älä purista). Laita vihannekset, öljy, valkosipuli ja mausteet vuokaan ja kaada neste päälle. Kypsennä 225 asteessa 15 minuuttia. Voit välillä valella nesteellä kasviksia. Paloittele halloumi ja lisää vuokaan. Sekoita kuorrutuksen aineet ja lisää vuokaan, kypsennä vielä 15 minuuttia.