Pyörykät ovat mukavaa vaihtelua ainaisiin lihapulliin. Ananasmurskalla saa mukavaa makeutta pulliin, ja mausteisuus sopii hyvin mietoon kalkkunajauhelihaan. Näitä teen varmasti toistekin.
400 g kalkkunapaistijauhelihaa
1 prk ananasmurskaa
0,5 dl korppujauhoja
1 muna
1 sipulikeittopussi
1 tl broilerimaustetta
0,5 tl currya
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl cajunmaustetta
ripaus mustapippuria
Sekoita korppujauhot ananasmurskaan ja anna turvota vartti. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Anna vetäytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia. Pyöritä massasta pyöryköitä öljytyin käsin (tai kasta kylmään veteen) ja paista 225 asteessa pellillä leivinpaperin päällä 13-15 minuuttia.
Hyväksi havaittu currymajoneesin ohje löytyy esim. täältä. Koska makeaa chilikastiketta ei kaapista löytynyt, sekoitin currymajoneesin kevytmajoneesista, ketsupista, curryjauheesta ja ripauksesta suolaa. Maistellen löytyy sopiva koostumus.
sunnuntai, 26. heinäkuu 2009
Kommentit