Tämä oli varsin kunnianhimoinen yritys. En muistanut että tuo kyseinen sydän-vuoka ei juurikaan ruskista pintaa, joten ensi kerralla otan murekkeen hyvissä ajoin pois ja otan pintaan vähän väriä. Ripottelin päälle kuivattua basilikaa, ettei ole niin hailakan värinen :) Mureketaikinaan voi käyttää muutakin kuin korppujauhoja, esim. hiutaleita ja leseitä. Olen usein jauhanut myös voileipäkakuista jääneitä kuivattuja ruisleipien reunoja jauhoksi ja käyttänyt mureketaikinassa. Ravintoarvokin kohenee huomattavasti.
400 g paistijauhelihaa
1 dl kauraleseitä
1 dl vettä
1 omena
1 sipuli silputtuna
1 muna
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
1 tl sinappia
1 tl tomaattipyrettä
2 tl kuivattua oreganoa
Raasta omena ja sekoita veden ja leseiden kanssa. Anna turvota puolisen tuntia. Lisää muut aineet ja sekoita nopeasti taikinaksi. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Mukavaa vaihtelua saat kun käytät esim. kakkuvuokaa.
maanantai, 22. kesäkuu 2009
Kommentit