1244457205_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Halvaa olen hipeltänyt kaupassa useaan otteeseen mutta tämä oli ensimmäinen kerta kun kokeilen leivonnassa. Pehmeän pähkinäinen maku sopii yllättävän hyvin niinkin perinteiseen herkkuun kuin mustikkapiirakkaan :) Viime kesänä kokeilin valkosuklaata mustikkapiirakkaan, ja se on jo ihan must!

Tein piirakan 20 X 28 cm suorakaiteen muotoiseen vuokaan.

Pohja:
150 g voita
0,75 dl sokeria
1 muna
1,5 dl kaurahiutaleita 
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Täyte:
4-5 dl mustikoita pakkasesta
2 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria

1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
100 g valkosuklaata
100 g vaniljalla maustettua halvaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Rouhi valkosuklaa ja murskaa halva täytettä varten. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi, vatkaa sekaan muna. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Sekoita keskenään mustikat, perunajauhot ja sokeri. Lisää puolet seoksesta pohjan päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokeri, halva ja valkosuklaa. Levitä mustikoiden päälle. Lisää päälle loput mustikat ja paista 200 asteessa 30-35 minuuttia. (ripottele lämpimän piirakan päälle hieman vaniljasokeria) Tarjoillaan haaleana tai jäähtyneenä. Nam!

1244457319_img-d41d8cd98f00b204e9800998e