Pääsiäisen alla pitää leipoa rahkapullia tietenkin :)

2,5 dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 muna
0,75 tl suolaa
0,75 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:
1 prk maitorahkaa
0,5 dl kuohukermaa
1 muna
3 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria (tai vanilliini-)
1 tl perunajauhoja

persikkaviipaleita (säilyke)

voiteluun: 1 muna

Ota kaikki tarvikkeet esille pari tuntia ennen leipomista,jotta ovat huoneenlämpöisiä. Lämmitä maito 42 asteiseksi, eli hieman kädenlämpöistä lämpimämmäksi. Sekoita hiiva osaan jauhoja. Vatkaa maidon sekaan muna, suola, sokeri, kardemumma ja osa jauhoista joihin hiiva on sekoitettu. Jatka jauhojen lisäämistä käsin alustaen. Lisää lopuksi huoneen lämpöinen rasva ja vatkaa taikina pehmeäksi palloksi. Peitä liinalla ja kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonneesta taikinasta pikkupullia (12-14 kpl) ja laita ne kahdelle pellille leivinpaperin päälle. Kohota lämpimässä paikassa leivinliinan alla n. 30 minuuttia. Paina juomalasin pohja vehnäjauhoihin ja paina lasilla pulliin syvennykset. (painaa saa ihan reilusti!) Voitele reunat munalla ja lisää pulliin täytettä ja muutama persikka viipale päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 10-12 minuuttia. (Voit ripotella pullien päälle lämpimänä vaniljasokeria tai sokeria).