1240825947_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Olen ostanut jo aikoja sitten kuivattuja mansikoita kaapin perukoille. Ajattelin kokeilla niitä muffinsseissa tai pikkuleivissä, mutta sopivaa tilaisuutta ei ole tullut. Nytpä tuli, kun tein kakun Mummolleni. Voi olla, että kuivatut hedelmät hyydytetyssä kakussa on aivan absurdi juttu, mutta kokeilinpa kuitenkin! En tiedä mikä on kakun lopullinen tuomio, selviää vasta kun Mummoni on maistellut sitä!

Ihan ehdottomasti ostaslistallani on sellainen kakkurengas, jolla saa nuo reunat sileäksi (vai miksi sitä sanotaan...?), sen verran kotitekoisen näköisiä nämä hyydytetyt kakkuni ovat...:)

Tässä ohje, laitan kommenttia kun tiedän miltä maistui! Kuivatut mansikat voi jättää myös pelkästään koristeeksi, jos ei halua sattumia kakkuun.

Pohja:
200 g kaurakeksejä
50 g voita

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl creme vanillaa
0,5 dl sokeria
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
1 tl vanilliinisokeria
5 liivatetta
0,5 dl vettä
100 g mansikka marmeladia (voi jättää poiskin)

150 g kuivattuja mansikoita pieneksi silputtuna

Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata voi ja sekoita keksimurskaan, painele pohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita kylmään odottamaan. Sekoita sokerit tuorejuustoon. Sulata valkosuklaa mikrossa n. 30-45 s. kerrallaan, jätä jäähtymään. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään 5 minuutiksi. Vaahdota creme vanilla ja sekoita siihen tuorejuusto-sokeriseos ja valkosuklaa. Kiehuta 0,5 dl vettä ja liota liivatteet veteen. Anna hetki jäähtyä. Sekoita 2/3 mansikoista täytteeseen ja jätä loput pinnalle. Levitä pohjan päälle ensin mansikkamarmeladi. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana varovasti sekoittaen. Levitä pohjan päälle ja ripottele päälle loput mansikat.

1240825892_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kuivatut mansikat olivat oikein hyviä sellaisenaan, melkein kuin karkkia. Kokeilen näitä kyllä vielä muffinsseihin ja pikkuleipiin joskus, ja myslin ja jogurtin kanssa voisivat olla ihania!