Teki mieli kokeilla vaihteeksi suolaista piirakka jostain uudesta raaka-aineesta. Portin Ukko-pekka juustokuulat sopivat tähän oikein hyvin, mutta mikä tahansa nakki käy. Tässä piirakassa ei ole mitään vihanneksia sipulin lisäksi ja on aika tuhtia tavaraa, mutta melkein mitä vaan kasviksia voisi lisätä, paprikaa, tomaattia, maissia jne.

Pohja:
150 g voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl rouheisia sämpyläjauhoja
(tai  yht. 3 dl vehnäjauhoja)
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g (1,5 pussia) Portin Ukko-pekka juustokuulia
(tai mitä tahansa nakkeja)
1 sipuli
250 g emmental-juustoraastetta
1 prk valion 3 juustoa ruokakermaa
3 munaa
1 l suolaa, 1 tl paprikajauhetta, 1 tl oreganoa, 0,25 tl mustapippuria
(tai grillimaustetta, basilikaa, timjamia..)

Nypi pehmeään rasvaan jauhot ja lisää kylmä vesi. Sekoita nopeasti taikinaksi. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina vuokaan. Esipaista pohjaa 225 asteessa 11 minuuttia.

Pilko nakit (kahteen osaan) ja sipuli. Pehmennä sipulia mikrossa 30 s. Levitä esipaistetun pohjan päälle nakit, sipuli ja juusto. Vatkaa munat kermaan ja mausta, kaada piirakan päälle ja paista 225 asteessa n. 30 minuuttia.