Uskokaa tai älkää, avomieheni teki nämä eilen illalla! Olin hirvittävän skeptinen näiden suhteen, ettäkö lihapiirakoita voi paistaa uunissa...? Mies teki nämä vain todistaakseen minulle, että osaa :) Todella kätevä tapa, ei rasvassa paistamista ja nämä ovat kevyempiäkin! 

Ohessa resepti, aion itsekin kokeilla näitä pian! Mies teki yhden ison sijaan pienempiä pyöreitä puolikkaasta taikinasta, n. 10 kpl. Söin eilen hyvällä ruokahalulla ketsupin ja sinappikurkkusalaatin kera. Mausteita voi lisätä täytteeseen, vaikka basilikaa, oreganoa, valkosipulia, mistä sitten tykkääkin. Reseptin mies otti jostain netistä.

Mummon lihapiirakka

Pohja / kansi :  tavallista pullataikinaa, jossa ei ole sokeria kuin teelusikallinen hiivan herättämiseksi     

5dl maitoa

50g hiivaa             

1 tl suolaa

1 tl sokeria

1 kananmuna

100g voita/ margariinia

n. 1kg vehnäjauhoja

 

Täyte:

500g jauhelihaa

voita/margariinia

3 Maggin lihaliemikuutiota

2dl puuroriisiä

1 l maitoa

vettä

1 tl suolaa

 1 kananmuna

Keitä riisipuuro kiehauttamalla aluksi parissa desilitrassa vettä riisit. Kun vesi on imeytynyt riisiin, lisää maito hitaasti sekoittaen ja anna kypsyä puuroksi riisipakkauksen mukainen aika ( n. ½h ). Liota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, sokeri ja kananmuna. Alusta taikinaan jauhoja vähitellen, lisää sulatettu rasva loppuvaiheessa. Kohota n. puoli tuntia. Paista jauheliha ja lisää lihaliemikuutiot murusina jauhelihan sekaan. (aavistus nestettä?) Sekoita jauheliha riisipuuron sekaan. Jaa kohonnut taikina kahteen palaan niin, että toinen pala on hiukan isompi, siitä tulee kansi. Kaulitse leivinpaperin päällä kumpikin pala levyksi. Laita paksumpi levy papereineen leivinpellille ja levitä täyte melkein reunoille asti. Nosta leivinpaperin avulla ohuempi taikinalevy piirakan päälle. Painele reunat kiinni tiukasti ja voitele kananmunalla. pistele vielä haarukalla reikiä taikinakanteen. Paista uunissa n. 45minuuttia 200 asteessa eli kunnes kansi on kauniin ruskea. Halutessasi voit voidella pinnan maito/voi- seoksella.