Tämänkin tein miehen synttärikahveille. Oli jo aikakin että käytän SLY3 kierrokselta jääneen Cappuccinomousse-paketin...:) Idea näiden kahden yhdistämiseen tuli kaapissa lojuneesta lemon lime-valkosuklaasta...hyvin sopivat yhteen, tätä teen toistekin!

Pohja:
200 g keksejä (kaurakeksejä tai suklaakeksejä)
50 g voita

Cappuccinomousse:
1 pkt Blå Band Cappuccinomousse aineksia
1 dl maitoa
2 dl kuohukermaa
0,5 dl vahvaa kahvijuomaa
50 g tummaa suklaata rouhittuna (voi jättää poiskin)
3 liivatetta

Sitruunamousse:
2 dl kuohukermaa
0,5 prk maitorahkaa
100 g Fazerin lemon lime valkosuklaata
3-5 rkl sokeria (maun mukaan)
puolikkaan sitruunan mehu
3 liivatetta

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sulata voi ja anna jäähtyä. Murskaa keksit ja yhdistä voisulaan. Painele murut vuoan pohjalle ja laita kylmään odottamaan. Tee ensimmäinen täyte. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan väh 5. minuutiksi. Sekoita maito ja kerma ja vatkaa niitä capuccinomousse-ainesten kanssa kunnes saat hyvää vaahtoa. (pakkauksessa lukee 7 minuuttia, uudella vatkaimellani riitti muutama minuutti). Sekoita vaahtoon suklaarouhe. Kuumenna kahvi (esim.mikrossa) ja puristele liivatteet hyvin ja sekoita kahviin. Anna hetken jäähtyä. Sekoita ohuena nauhana capuccinomousseen ja kaada pohjan päälle. Anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia.

Tee toinen mousse. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Paloittele suklaa mikron kestävään astiaan. Sulata suklaa mikrossa. (sulata ensin 1 min täydellä teholla, sitten sekoita ja laita lisää aikaa vähän kerrallaan kunnes sulanut kunnolla). Suklaan jäähtyessä vatkaa kerma vaahdoksi ja purista sitruunan mehu. Sekoita kermaan rahka ja kuumenna sitruunan mehu mikrossa. Puristele liivatteet ja sekoita kuumaan sitruunamehuun. Sekoita kerma-rahkaan sulanut suklaa ja mausta sokerilla. Sekoita liivateseos ohuena nauhana ja maista vielä makeus, jos liian kirpakkaa, lisää sokeria. Kaada hyytyneen kakun päälle ja annan hyytyä mielellään seuraavaan päivään.

Koristele suklaalla, nonparelleillä, suklaakahvipavuilla tms. Tämä kakku on koristeltu kaupasta saatavilla valmiilla suklaasydämillä, kiitos joulupukille :) Pikkuneidille maistui parhaiten nuo koristeet ja niitä kiitettävästi saikin jokaisen vieraan kakkupalan päältä..:)