Nämäkin piiraat menivät ystävän lapsen ristiäisiin, edessä on kasvispiiras jonka ohjeen laitan, ja takana vanha tuttu meidän perheen suosikki, kana-fetapiirakka.

Kasvispiiras

Pohja:
150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kylmää vettä

Täyte:
300 g parsakaalia
1 porkkana raasteena
0,5-1 rasiaa kirsikkatomaatteja
200 g emmentalraastetta
1 tetra (2,4 dl) Valio 3 juustoa maustettu ruokakerma
2 munaa
1 tl suolaa, basilikaa, paprikajauhetta, ripaus mustapippuria

Nypi jauhot pehmeään rasvaan, lisää kylmö vesi ja sekoita taikina nopeasti. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina jauhotetuin sormin vuokaan ja reunoille. Huom. voit tehdä taikinan etukäteen esim. ed. illalla ja painella vuokaan ja laittaa jääkaappiin odottamaan. Paista pohjaa 225 asteessa 11 minuuttia. Valmistele sillä aikaa täyte. Poista parsakaalista varret ja pilko sopiviksi paloiksi. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä. Raasta porkkana ja esikypsennä mikrossa 1 min. Pese ja puolita tomaatit. Laita vihannekset esipaistetun pohjan päälle ja lisää juustoraaste. Sekoita kerma ja munta ja mausta ja kaada piirakan päälle. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja piirakka on kypsä. Voit lisätä lopussa leivinpaperin jos piirakka tummuu liikaa.