2159734.jpg

Tätä kakkua olen tehnyt aiemminkin, mutta laitan silti tänne koska sopii hyvin tähän aikaan jouluisine mausteineen. Kakku on kostean mehevä. Ohje on Kaarina Roinisen kirjasta Kaarinan parhaat leivonnaiset, suklaan lisäsin itse.

150 g voita
1,5 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
0,5 tl neilikkaa
1 tl soodaa
2 kypsää banaania
1 dl kermaviiliä tai piimää

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota 1 litran vetoinen vuoka. Soseuta banaanit ja sekoita jauhot, mausteet ja sooda keskenään. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet, banaanisurvos ja kermaviili. Sekoita vaan sen verran että aineet tasoittuvat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-65 minuuttia. (minä paistoin 50 minuuttia ja oli ihan kypsä)

(kuorrutus: 1 pss taloussuklaarouhetta, 1 tl öljyä. Sulata suklaa mikrossa välillä sekoittaen. Lisää tilkka öljyä ja levitä kuorrutus kakun päälle, koristele hasselpähkinärouheella)