2102130.jpg

Olisin ehdottomasti halunnut tehdä murekkeen hirvenlihasta, mutta en löytänyt näistä meidän marketeista minkäänlaista hirvenlihaa. Puolukka sopii tosi hyvin murekkeeseen, kannattaa kokeilla. Pikku neitikin söi hyvällä ruokahalulla, tosin mitäpä lapset eivät söisi jos lautasella on ketsuppia....

400 g paistijauhelihaa
3 rkl korppujauhoa
1 sipulikeittopussi
1 prk kevyt kermaviiliä
1 muna
2 dl pakastepuolukoita
Salviaa ja meiramia, n. tl molempia
hyppysellinen mustapippuria

Sekoita korppujauhot ja sipulikeittopussi kermaviiliin ja anna turvota hetki. Lisää jauheliha, muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Laita kuumenemaan 225 asteeseen ja anna taikina levähtää huoneenlämmössä. Sekoita puolukat taikinaan jäisinä vasta juuri ennen paistamista. Lorauta uunivuokaan oliiviöljyä (tai muuta ruokaöljyä) ja muotoile öljytyin käsin vuokaan pitkulainen mureke. Paista 225 asteessa 35-40 minuuttia.

Hunajaiset kasvikset: Kuori ja leikkaa sipuli lohkoiksi, kuori ja paloittele porkkanat. Laita kasvikset murekkeen viereen uuniin ja lorota päälle hyvää oliiviöljyä ja juoksevaa hunajaa. Voit käyttää mitä tahansa kasviksia, ne kypsyvät samalla murekkeen kanssa. Tarjoaisin ruuan ehdottomasti perunasoseen tai keitettyjen perunoiden ja kermakastikkeen kanssa. Tänään jouduimme tyytymään aikapulan vuoksi pastaan.

Huomenna on naisten pikkujoulut meillä, joten alkuviikosta pääsen päivittelemään pikkujoulu-tarjoiluja....joihin meneekin sitten huominen päivä :)