1997794.jpg

Meille tuli illalla vieraita ja ajattelin kokeilla suolaiseen piirakkaan kylmäsavulohta aurinkokuivatun tomaatin kanssa, oikein hyvin sopi! Tein piirakan aavistuksen pienempään, 24 cm vuokaan.

Pohja:
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte
150 g kylmäsavulohta
4 aurinkokuivattua tomaattia
2-3 dl emmental-raastetta
100 g Viola tomaatti-basilika tuorejuustoa
6 kirsikkatomaattia viipaleina
2 dl ruokakermaa
2 munaa
ripaus suolaa ja mustapippuria, 1 rkl basilikaa

Nypi jauhot pehmeään rasvaan ja lisää vesi. Sekoita nopeasti ja painele voideltuun 24 cm vuokaan. Laita jääkaappiin hetkeksi. Esipaista pohjaa 225 asteessa 11 minuuttia. Valmista sillä aikaa täyte. Silppua lohi ja aurinkokuivatut tomaatit pieneksi. Sekoita kermaan munat, tuorejuusto ja mausta. Suolaa varvovasti, lohi on suolaista. Laita esipaistetun pohjan päälle täytteet ja viimeiseksi munakerma. Paista 225 asteessa 20-30 minuuttia kunnes täyte hyytynyt ja saanut kauniin värin.