1968854.jpg

Tässä loistava esimerkki siitä, miten voi tehdä herkullista ruokaa kevyesti. Todella vähän rasvaa ja silti runsaasti makua! Todella hyvä keino myös puijata perhettä syömään kasviksia :)

Täysjyvälasagne-levyjä (tavalliset käy myös)

valkokastike:
4-5 dl rasvatonta maitoa
3 rkl vehnäjauhoja
1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
1 tl suolaa,  ripaus valkopippuria ja muskottipähkinää

jauheliha-kasviskastike:
400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
2 isoa porkkanaa
150-200 g juuriselleriä
1 pieni kesäkurpitsa
1 tetra yrttimaustettua tomaattimurskaa + 0,5 tetraa vettä
0,5 tuubia tomaattipyrettä
1 valkosipulin kynsi
2 tl sokeria
1 lihaliemikuutio
basilikaa, oreganoa

400 g raejuustoa

1 rkl oliivi- tai rypsiöljyä vuoan voitelemiseen

Raasta vihannekset ja pilko sipuli. Ruskista jauheliha ilman rasvaa pannulla ja lisää silputtu sipuli. Lisää juuresraaste ja kesäkurpitsaraaste ja anna kypsyä hetki. Lisää tomaattimurska, pyre, sokeri, valkosipuli ja liemikuutio ja anna hautua 10 min. Lisää lopussa reilusti kuivattua basilikaa ja oreganoa.

Valmista valkokastike. Laita kylmä maito kattilaan ja vatkaa sekaan vehnäjauhot ja lisää rkl öljyä. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna kiehua hetken (varo pohjaan palamista) ja mausta suolalla ja ripauksella valkopippuria ja muskottipähkinää.

Voitele lasagnevuoka öljyllä ja laita vuokaa kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagne-levyjä, valkokastiketta ja raejuustoa. Paista uunissa 200 asteessa 45-50 minuuttia, lisää leivinpaperi jos saa liikaa väriä.