Tämä lämmittävä kreikkalainen liharuoka sopii oikein hyvin kylmiin syyspäiviin. Ohjeita on varmasti yhtä monta kuin tekijöitä :)

1911511.jpg

600 g naudanpaistia
250 g sipulia
4-5 valkosipulin kynttä
1,5 tl suolaa
2 tl oreganoa
2 laakerinlehteä
1 kanelitanko
2 prk tomaattimurskaa + 0,5 prk vettä
0,5 dl hunajaa

Leikkaa naudanpaisti isoiksi kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit, kuori valkosipuli ja leikkaa se viipaleiksi. Laita lihat uunivuokaan ruskista niitä 250 asteessa n. 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja laske lämpötila 175 asteeseen. Lisää vuokaan muut aineet. Peitä vuoka kannella tai foliolla ja hauduta 175 asteessa n. 2,5 tuntia. Voit tarkistaa välillä että nestettä on riittävästi (lihat peittyvät) ja sekoittaa hieman. Tarjoa riisin tai perunoiden ja kasvisten kanssa.