Tämä ohje on otettu jostain mainoslehtisestä vuosia sitten....oliskohan Valion koska ohjeessa on voita ja kuohukermaa. Minusta pohja on hauska. Oli hyvä omenapiirakka, kannattaa kokeilla! Täytteeseen voisi kokeilla eri variaatioita, vaikka inkivääriä mausteeksi.

1912611.jpg

Tuon kannen kanssa kävi huonosti, tietenkin....:) Tein amerikkalaistyyliset reikäkuviot pintaan, mutta nostettaessa kansi repesi. Paikkailin sitten noilla sydämillä. Olisi pitänyt nostaa kansi kylmään täytteen tekemisin ajaksi, niin kuin itse ajattelin, mutta en tiedä miksi en niin tehnyt....? Maku oli kuitenkin hyvä, vaikka ei niin muotovalio olekaan :)

Pohja:
150 g voita
4,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
2 dl kuohukermaa

Täyte:
reilu kilo happamia omenia
25 g voita
(2 rkl vettä)
1 rkl sitruunamehua
2,5 dl sokeria
2 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria

Tarjoiluun:
vaniljajäätelöä tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Vaahdota kerma. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja nypi kuivat aineet pehmeään rasvaan. Sekoita jauho-rasvaseos kermavaahtoon, vältä turhaa vaivaamista ettei taikina sitkisty. Painele taikinasta osa piirakkavuoan pohjalle ja reunoille, ja tee osasta piirakalle kansi. Helpoiten sujuu kaulimalla leivinpaperin päällä. Painele kanteen reikiä tai ota muotilla paloja.

Valmista täyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Paloittele omenat pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan voin kanssa. Kiehauta omenat voissa (lisää nestettä tarvittaessa) ja lisää sokeri, sitruunamehu ja kaneli. Kiehauta ja anna jäähtyä hetki ja mausta vaniljasokerilla. Laita täyte vuokaan pohjan päälle, lisää kansi ja painele kiinni reunoilta. Paista 200 asteessa 20 minuuttia ja tarjoile lämpimänä tai haaleana vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.