1932873.jpg

Tässä ihan perus-kotiruokaa uusin höystein, eli laitoin pekonia, herkkusieniä ja yrtein maustettua tomaattimurskaa. Minusta hyvä makaronilaatikon salaisuus on hyvin maustettu jauheliha ja munamaito. Olen saanut isommalta tytöltä kunnian tehdä "maailman parasta makaronilaatikkoa".

5 dl tummaa makaronia
(vettä keittämiseen, suolaa)

400 g paistijauhelihaa
1 iso sipuli
1 pkt pekonia
1 iso prk säilöttyjä herkkusieniä tai rasia tuoreita viipaloituina ja freesattuna
1 prk yrteillä maustettua tomaattimurskaa
6 dl maitoa
3 munaa
mausteita: suolaa, paprikajauhetta, grillimaustetta, basilikaa, oreganoa, mustapippuria
(0,5 dl parmesan-raastetta)
öljyä

Pilko sipuli ja pekonit. Laita makaronit kiehumaan suolalla maustettuun veteen ja keitä lähes kypsäksi. Paista jauheliha ja sipulit. Mausta seos grillimausteella, paprikajauheella ja suolalla. Siirrä sivuun ja kuivaa pannu. Paista pekonit rapeaksi ja lisää jauhelihaan. Sekoita jauhelihaseos, makaronit, herkkusienet ja tomaattimurska. Laita seos öljyttyyn vuokaan. Sekoita munat ja maito ja mausta n. 1 tl suolaa, mustapippurilla ja yrteillä (yrttejä n. 2  tl molempia). Kaada vuokaan ja lisää päälle juustoraaste. Paista uunissa 20 asteessa tunti.