1948510.jpg

En pidä ruskeasta kastikkeesta, en ole koskaan pitänyt enkä tule varmaan pitämään. Tämä varmaan jakaa mielipiteitä, onhan ruskeaa kastiketta syöty suomalaisissa kodeissa kautta aikojen :) En muista että lapsuuden kodissani olisi kovin usein syöty, ja meidän perhe on pärjännyt hyvin ilman.

Mies kyllä osaa tehdä oikein maukasta ruskeaa kastiketta, silloin kun sattuu keittiöön mahtumaan (minun kanssani ei oikein mahdu, ja tämä työnjako tuntuu meillä sujuvan oikein hyvin :). Teen aina jauhelihakastikkeen perunoille näin, makua saa ihan kivasti mausteita ja kasviksia vaihdellen.

400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio
4 dl ruokakermaa
paprikajauhetta, yrttisuolaa, mustapippuria, grillimaustetta, soijaa

Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli. (mausta grillimausteella ja paprikajauheella) Lisää jauhot ja pyörittele hetken aikaa, lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa, lisää ruokakerma ja mausta hyvin. Keitä kasaan 10-20 minuuttia ja tarjoa keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.