1890007.jpg

Saimme ihania kanttarelleja mökkituliaisina kotiin ainakin 3 litraa, Äitini kävi naapurin kanssa metsässä ahkeroimassa.

Tämän tyyppinen pastaohje löytyi Kodin Kuvalehdestä. Muokkasin hieman, alkuperäisessä ei ollut suolaa ollenkaan, mutta minusta kastike kaipasi ehdottomasti suolaa! Tätä söi pikkuneitikin, kunhan kanttarellit oli riittävän pieniksi pilkottu.

1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 l kanttarelleja
1 pkt filee-pekonia
4 dl ruokakermaa
1 dl parmesania raastettuna
mustapippuria, suolaa
öljyä

Pilko kaikki ainekset, sienet voi pilkkoa ihan pieneksi tai jättää isommiksi paloiksi. Freesaa sipuli ja valkosipuli öljyssä. Lisää pekoni ja paista hetken, lisää sienet. Freesaa kunnes enin neste on hävinnyt ja lisää kerma. Anna kiehua kasaan 5-10 minuuttia, mausta suolalla, pippurilla ja noin puolella parmesanista.

Tarjoile tumman spagetin ja parmesanin kera.