1903484.jpg

400 g paistijauhelihaa
1 muna
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
1 prk kermaviiliä
3/4 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
mustapippuria, paprikajauhetta, basilikaa ja oreganoa
1 pkt (150 g) fetajuustoa (itse käytän vakuumi-pakattua Patroksen kevyt-fetaa)

8 isoa perunaa
1 dl öljyä
suolaa, paprikajauhetta, 2 valkosipulin kynttä 

Laita korppujauhot turpoamaan kermaviiliin. Silppua sipuli pieneksi ja pehmennä mikrossa 1 minuutti. Silppua valkosipuli pieneksi. Sekoita korppujauho-kermaviiliin muut aineet, mausta maun mukaan. Laitoin yrttejä n. rkl molempia, 1 tl paprikajauhetta ja mustapippuria hyppysellisen.

Pese perunat hyvin, kuivaa ja pilko lohkoiksi kuorineen. Laita kulhoon ja lisää öljy ja mausteet. Suolaa maun mukaan, paprikaa reilusti ja valkosipulisilppu. Suolaisuuden voi todeta maistamalla sormella perunan päältä.

Pilko fetajuusto paloiksi. Muotoile lihapullataikinasta pullia ja litistä, lisää jokaisen keskelle fetajuustopala ja muotoile takaisin pyörykäksi. Laita pellille leivinpaperin päälle.

Paista perunat uunissa leivinpaperin päällä 225 asteessa n. 25-30 minuuttia. Siirrä perunat alatasolle ja paista lihapullia keskitasolla n. 15 minuuttia samassa lämpötilassa. Lihapullat ja parunat valmistuvat kätevästi samaan aikaan!